Bezoek Noord-Korea: Alles wat je moet weten over Reisadvies

noord korea reisadvies

Noord-Korea reisadvies

Algemene informatie

Noord-Korea is een van de meest gesloten landen ter wereld. Het land staat bekend om zijn geheimzinnigheid en het feit dat er weinig informatie over het land beschikbaar is. Omdat Noord-Korea een zogeheten gesloten samenleving is, is het moeilijk om er als toerist te komen. Toerisme is hier strikt gereguleerd en de overheid heeft de controle over alle toeristische activiteiten.

Visa

Om naar Noord-Korea te reizen heb je een visum nodig. Deze visums worden alleen verstrekt aan toeristen die met een toeristische groep reizen. Als je als individu wilt reizen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld dat je een gids bij je hebt en dat je een toegestane route volgt. Het visum wordt meestal verstrekt door de Noord-Koreaanse ambassade in een ander land.

Reisbureau’s

Omdat het zo moeilijk is om als individuele toerist naar Noord-Korea te reizen, kun je het beste een toeristisch reisbureau raadplegen om je te helpen bij het organiseren van je reis. Er zijn verschillende reisbureaus die specialiseren in Noord-Koreaanse reizen, waaronder Koryo Tours en Uri Tours. Ze kunnen je helpen met het verkrijgen van een visum, het regelen van een gids en het organiseren van toegestane routes.

Geldzaken

Als je naar Noord-Korea reist, moet je ervoor zorgen dat je genoeg geld bij je hebt om je reis te betalen. Er worden alleen Noord-Koreaanse wonen aanvaard. Je kunt deze wonen kopen bij de lokale banken. Het is echter belangrijk om te weten dat je deze wonen niet buiten Noord-Korea kunt gebruiken.

Communicatie

In Noord-Korea is het verboden om met buitenlandse telefoonmaatschappijen te bellen of te internetten. Als je een mobiele telefoon meeneemt, moet je deze bij aankomst inleveren bij de douane. Als je toch een telefoon meeneemt, zorg er dan voor dat deze uitgeschakeld is en dat je geen buitenlandse simkaart gebruikt.

Verblijf

De meeste hotels in Noord-Korea zijn eigendom van de overheid. De hotels zijn eenvoudig, maar hebben goede faciliteiten. Als je naar Noord-Korea reist, moet je er rekening mee houden dat je verplicht bent om in een hotel te verblijven dat is goedgekeurd door de overheid. Je moet ook een gids bij je hebben als je buiten het hotel gaat.

Verplaatsingen

De meest voorkomende manier om je in Noord-Korea te verplaatsen is met het openbaar vervoer. Er zijn treinen, bussen en taxi's beschikbaar. Als je met de trein reist, moet je een ticket kopen bij de lokale stations. Als je met de bus reist, moet je een ticket kopen bij de lokale busstations.

Autoverhuur

Autoverhuur is in Noord-Korea niet toegestaan. Als je toch een auto wilt huren, moet je contact opnemen met een toeristisch reisbureau. Ze kunnen je helpen bij het regelen van een auto met een gids.

Eten en drinken

In Noord-Korea kun je een verscheidenheid aan lokale gerechten vinden. Er zijn veel restaurants waar je lokale gerechten kunt proberen. De meeste restaurants hebben ook internationale gerechten op het menu. De prijzen van eten en drinken zijn betaalbaar.

Veiligheid

Noord-Korea is een veilig land om te bezoeken. Er is een lage criminaliteitsgraad en de mensen zijn vriendelijk. Er zijn echter enkele dingen waar je rekening mee moet houden. De politie heeft het recht om iedereen te controleren op verboden artikelen. Fotograferen is verboden in bepaalde gebieden, dus wees voorzichtig met het maken van foto's.

Kortom

  • Voor een reis naar Noord-Korea heb je een visum nodig.
  • Het is het beste om een toeristisch reisbureau te raadplegen voor de organisatie van je reis.
  • Neem alleen Noord-Koreaanse wonen mee naar Noord-Korea.
  • Gebruik geen buitenlandse telefoonmaatschappijen of internet in Noord-Korea.
  • Autoverhuur is niet toegestaan.
  • Hou rekening met de veiligheidsregels.
Rate this post

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over Bezoek Noord-Korea: Alles wat je moet weten over Reisadvies hier heeft u de gerelateerde artikelen die u kunnen helpen uw reis te maken in 2024

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!

Gerelateerde items die u kunnen interesseren