Cuba Reisadvies

cuba reisadvies

Cuba is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel redenen om Cuba te bezoeken, waaronder de prachtige stranden, levendige steden en vriendelijke mensen.

Cuba is ook een geweldige plek om meer te weten te komen over het complexe verleden van het land en de huidige politieke situatie.

Waarom Cuba bezoeken?

Of je nu geïnteresseerd bent in Cubaanse muziek, kunst of politiek, er is voor elk wat wils in Cuba.

Geschiedenis en cultuur

Cuba is een eilandstaat die rijk is aan geschiedenis en cultuur. Het Cubaanse volk staat bekend om hun vriendelijke karakter en liefde voor muziek en dans.

cuba Geschiedenis en cultuur

Cuba heeft een lange geschiedenis, die teruggaat tot de begindagen van de Spaanse kolonisatie. De Cubaanse revolutie van 1959 bracht communistische heerschappij naar het land, wat leidde tot decennia van economisch en politiek isolement van de rest van de wereld. In de afgelopen jaren is Cuba begonnen zich open te stellen voor toerisme en investeringen, wat heeft geleid tot een nieuw tijdperk van ontwikkeling op het eiland.

De Cubaanse cultuur is een mix van Spaanse en Afro-Caribische invloeden. De muziek van Cuba is wereldberoemd, met stijlen zoals salsa, rumba en cha-cha-cha die door mensen over de hele wereld worden genoten.

Het weer

Cuba is een tropisch land en heeft het hele jaar door een warm klimaat. Er zijn echter twee hoofdseizoenen: het droge seizoen (november tot april) en het natte seizoen (mei tot oktober). De gemiddelde temperatuur is 25 graden.

cuba Het weer

Het natte seizoen wordt gekenmerkt door zware regenval en orkanen. De beste tijd om Cuba te bezoeken is tijdens het droge seizoen, wanneer er minder regen valt en het weer stabieler is.

Wat moet ik inpakken?

Cuba is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis. Bij het inpakken voor je reis is het belangrijk om rekening te houden met het klimaat en de activiteiten die je gaat doen.

Het klimaat in Cuba is tropisch, dus neem lichte, luchtige kleding mee die je koel houdt. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème, hoeden, zonnebrillen en muggenspray meeneemt. Als u van plan bent te gaan zwemmen, neem dan een zwempak en een strandlaken mee.

Cuba staat bekend om zijn muziek en dans, dus als je van een van deze activiteiten houdt, neem dan comfortabele kleding mee waarin je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Als u van plan bent om bezienswaardigheden te bezoeken of te gaan wandelen, zijn comfortabele schoenen een must. En tot slot, vergeet niet je camera in te pakken om alle geweldige bezienswaardigheden die Cuba te bieden heeft vast te leggen!

Gezondheid en veiligheid

1. Volgens de CDC zijn er momenteel geen reisbeperkingen voor Cuba. Bezoekers moeten zich echter bewust zijn van de mogelijke risico's van het oplopen van ziekten terwijl ze zich in het land bevinden.

2. Er zijn meldingen geweest van uitbraken van knokkelkoorts en chikungunya in Cuba. Deze ziekten worden overgedragen door muggen, dus het is belangrijk om maatregelen te nemen om jezelf te beschermen tegen muggenbeten.

3. Bezoekers van Cuba moeten zich ook bewust zijn van het risico om het Zika-virus op te lopen. Dit virus wordt ook overgedragen door muggen en kan ernstige geboorteafwijkingen veroorzaken. zwangere vrouwen of vrouwen die zwanger willen worden, moeten reizen naar Cuba vermijden.

Waar te verblijven

Booking.com

Als je naar Cuba reist, zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden om uit te kiezen. De meest populaire optie is om in een casa particular te verblijven, een privéwoning die kamers biedt aan reizigers. Casas particulares zijn typisch familiebedrijven en bieden een meer authentieke ervaring dan een verblijf in een hotel.

Waar te verblijven cuba

Een andere populaire optie is om in een Airbnb te verblijven, die te vinden is in grote steden als Havana en Santiago de Cuba. Voor wie op zoek is naar een meer luxe ervaring, zijn er ook verschillende vijfsterrenhotels door het hele land.

Tips voor reizen binnen Cuba

Cuba is een prachtig land met een rijke cultuur en geschiedenis. Reizen binnen Cuba kan een geweldige manier zijn om het land en zijn mensen te ervaren. Hier zijn enkele tips voor reizen binnen Cuba:

1. Leer wat basis Spaans voordat je vertrekt. Hoewel veel Cubanen Engels spreken, zal het leren van tenminste wat basis Spaans je reis veel aangenamer maken.

2. Kleed je conservatief. De Cubaanse cultuur is erg conservatief, dus het is het beste om je bescheiden te kleden, vooral als je van plan bent religieuze plaatsen te bezoeken.

3. Neem contant geld mee, aangezien creditcards niet algemeen worden geaccepteerd in Cuba. Amerikaanse dollars zijn de beste valuta om mee te nemen, maar Euro's en Canadese dollars worden ook geaccepteerd.

4. Wees voorbereid op stroomuitval en watertekorten.

Wat te doen in een noodsituatie in Cuba

Als u zich in een noodsituatie in Cuba bevindt, moet u eerst proberen kalm te blijven. Als je in staat bent, beoordeel dan de situatie en kijk of je iets kunt doen om het op te lossen. Als dat niet het geval is, of als u zich onveilig voelt, kunt u het beste een politieagent of Cubaanse overheidsfunctionaris zoeken.

cuba Gezondheid en veiligheid

Zij kunnen u helpen en u doorverwijzen naar de juiste bronnen. In sommige gevallen, zoals bij een natuurramp, kan de ambassade u wellicht ook helpen. Aarzel dus niet om hulp in te roepen als je het moeilijk hebt terwijl je in Cuba bent.

De Cubaanse regering heeft een aantal middelen beschikbaar voor buitenlanders in Cuba. Deze omvatten veel Engels sprekende medische professionals en politieagenten.

Geld opnemen

Cuba is een economie die alleen contant geld gebruikt, dus het is belangrijk om te weten hoe u geld kunt opnemen bij een geldautomaat voordat u op reis gaat.

Er zijn twee hoofdtypen geldautomaten in Cuba: geldautomaten die Cubaanse convertibele peso's (CUC) uitgeven en degenen die Cubaanse nationale peso's (CUP) uitgeven. CUC's worden gebruikt door toeristen en zijn meer waard dan CUP's.

Om geld op te nemen bij een geldautomaat, heb je een 4-cijferige pincode nodig en een bankpas of creditcard die is geautoriseerd voor gebruik in Cuba. Het kan ook zijn dat uw bank kosten in rekening brengt.

Geldautomaten zijn te vinden in de meeste grote steden in Cuba, maar ze zijn niet altijd betrouwbaar. Het is altijd een goed idee om wat contant geld achter de hand te hebben voor het geval dat.

Natuurgeweld

Cuba is een prachtig land met veel prachtige bezienswaardigheden. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de risico's van natuurrampen wanneer je daarheen reist.

Cuba ligt in het Caribisch gebied, waardoor het risico loopt op orkanen. Het orkaanseizoen loopt van juni tot november, dus als u in die tijd een reis plant, controleer dan de voorspelling en wees voorbereid op mogelijke wijzigingen in uw plannen.

Aardbevingen vormen ook een risico in Cuba. De laatste grote aardbeving vond plaats in september 2017 en veroorzaakte schade aan gebouwen en infrastructuur. Als je van plan bent Cuba te bezoeken, neem dan contact op met je reisverzekering om te zien of je gedekt bent in geval van een aardbeving.

Verkeer

1. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Cuba slechte wegen en brandstoftekorten. Reizigers moeten op de hoogte zijn van deze voorwaarden en dienovereenkomstig plannen.

Verkeer cuba

2. De toestand van de wegen in Cuba is het resultaat van jaren van verwaarlozing en gebrek aan investeringen. Het land heeft veel onverharde wegen en kuilen, wat reizen moeilijk kan maken.

3. Brandstoftekorten komen ook veel voor in Cuba, wat kan leiden tot lange rijen bij benzinestations. Reizigers moeten vooruit plannen en hun tank vullen voordat ze de weg op gaan.

Internet

Reizen naar Cuba wordt vaak gehinderd door een gebrek aan betrouwbare internettoegang.

Hoewel veel hotels wifi aanbieden, is het vaak traag en onbetrouwbaar.

Voor reizigers die verbonden moeten blijven, is het het beste om voorafgaand aan hun reis een Cubaanse simkaart met data aan te schaffen.

Medicijnen

Cuba is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het is ook een populaire toeristische bestemming. Er zijn echter enkele dingen waar bezoekers zich bewust van moeten zijn voordat ze naar Cuba reizen. Een van deze dingen is het gebrek aan toegang tot moderne geneeskunde.

Hoewel Cuba enkele ziekenhuizen en klinieken heeft, is de kwaliteit van de zorg niet vergelijkbaar met die in ontwikkelde landen. Er zijn ook tekorten aan essentiële medicijnen, dus het is belangrijk om eventuele medicijnen die je nodig hebt van thuis mee te nemen.

Als je een chronische of ernstige medische aandoening hebt, kun je het beste je arts raadplegen voordat je een reis naar Cuba boekt. Zij kunnen u adviseren over het al dan niet veilig voor u om naar het land te reizen en u helpen bij het plannen van eventuele medische behoeften die u daar heeft.

Criminaliteit

Cuba is grotendeels een veilige plek om te reizen, maar er zijn een aantal gebieden waar misdaad meer voorkomt. Toeristen moeten zich bewust zijn van hun omgeving en voorzorgsmaatregelen nemen wanneer ze in Cuba reizen.

De meest voorkomende misdaden in Cuba zijn diefstal en zakkenrollerij, dus het is belangrijk om je spullen altijd bij je te hebben. Vermijd het dragen van dure sieraden of het dragen van grote hoeveelheden contant geld, en wees vooral waakzaam in drukke toeristische gebieden.

Als u toch het slachtoffer wordt van een misdrijf, meld dit dan onmiddellijk bij de plaatselijke politie. De politie in Cuba is over het algemeen behulpzaam en efficiënt, en ze zullen hun best doen om u te helpen de situatie op te lossen.

Conclusie

Na weken in Cuba te hebben doorgebracht, ben ik tot een aantal definitieve conclusies gekomen over het reizen daar. Eerst en vooral is het een geweldig en uniek land dat iedereen minstens één keer zou moeten bezoeken. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij, het eten is heerlijk en het landschap is prachtig. Er zijn echter een paar dingen om in gedachten te houden bij het plannen van een reis.

Cuba is een heel veilig land om naar toe te reizen. Ik heb me op geen enkel moment tijdens mijn verblijf onveilig gevoeld of alsof ik in gevaar was. Het is echter belangrijk om in drukke gebieden voorzichtig te zijn met zakkenrollers en altijd goed op je spullen te letten.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat Cuba een economie is die alleen contant geld heeft. Dit kan moeilijk zijn voor reizigers uit landen waar creditcards algemeen worden geaccepteerd. Zorg ervoor dat u voldoende contant geld meeneemt om alle kosten van uw reis te dekken, inclusief souvenirs en fooien.

Cuba is een communistisch land, dus kapitalisme bestaat daar niet.

Dit betekent dat u moeite zult hebben om geldautomaten of plaatsen te vinden om uw creditcard te gebruiken. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld bij je hebt om je hele reis mee te kunnen doen.

De Cubaanse overheid is ook erg streng over welke spullen je het land in mag meenemen. Zorg ervoor dat u de lijst met verboden voorwerpen controleert voordat u inpakt voor uw reis.

Ondanks de uitdagingen is reizen naar Cuba een ongelooflijk lonende ervaring.

De mensen zijn vriendelijk en gastvrij en het land is rijk aan cultuur en geschiedenis. Met een beetje planning beleef je gegarandeerd de reis van je leven.

Conclusie reisadvies cuba
4.9/5 - (33 stemmen)

We hopen dat je dit artikel over Cuba Reisadvies.

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!