Reisadvies Namibië

Reisadvies Namibië

Waarom naar Namibië reizen? Weinig reizigers beschouwen Namibië als een serieus alternatief voor reizen naar Afrika.

En toch is Namibië een van de fascinerendste reisbestemmingen van het continent: perfect om wilde dieren te zien, onberispelijk op het gebied van duurzaamheid en natuurbehoud, fascinerend en ongewoon in zijn oude natuurlandschappen, opwindend als het gaat om vrij rondzwerven door de immense, ongerepte wildernis … kortom, een diamant in de woestijn, een juweeltje dat nog niet veel bekendheid heeft gekregen.

En reizigers doen er goed aan Namibië nu te bezoeken, voordat het massatoerisme het land koloniseert en een deel van de huidige magie verdwijnt.

Alvorens een nieuwe bestemming te ontdekken, is het van essentieel belang over nauwkeurige en actuele informatie te beschikken over alle belangrijke en praktische aspecten van de reis.

En omdat we het advies hebben van een echte Namibië-specialist kunnen we in dit artikel alle reistips en aanbevelingen delen die je moet weten voordat je Namibië voor het eerst bezoekt.

Houd rekening met onze tips, redenen en aanbevelingen voor een bezoek aan Namibië en u zult ten volle kunnen genieten van dit uiterst uitgestrekte, wilde en prachtige land.

9 AANBEVELINGEN VOOR EEN BEZOEK AAN NAMIBIË

Als we het hebben over Namibië Toerisme gaat het niet alleen over de Namib Woestijn, het Etosha National Park en de bosjesmannen… het is veel meer. En met deze tips en aanbevelingen proberen we al uw twijfels voor een reis naar zo'n unieke bestemming als Namibië weg te nemen.

Twee leeuwinnen in Etosha National Park, een van de belangrijkste redenen om Namibi te bezoeken.
Twee leeuwinnen in Etosha National Park, een van de belangrijkste redenen om Namibië te bezoeken (Afbeelding door Alex Strachan op Pixabay)

VISUM EN DOCUMENTATIE


EU-burgers hebben geen visum nodig om Namibië binnen te komen - alleen een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is na de geplande datum van vertrek uit het laatste land dat u hebt bezocht, en vliegtickets of andere documenten waaruit uw vertrek uit het land blijkt. Bevestig dat uw paspoort voldoende pagina's heeft voor visa.

Wij raden u aan een kopie van uw paspoort te maken en deze op een aparte plaats te bewaren, of deze in te scannen en op te slaan op uw smartphone of een gemakkelijk toegankelijk e-mailaccount.

Neem meerdere pasfoto's mee voor eventuele onverwachte administratieve formaliteiten.

Controleer nooit persoonlijke of reisdocumenten op vluchten. Deze moeten altijd bij uw persoonlijke bezittingen in de cabine.

Reisadvies Namibië- Reisadvies10

GEZONDHEID EN VACCINATIES


Het is raadzaam om uw persoonlijke vaccinatiekaart bij te werken bij uw plaatselijke Internationale Vaccinatiecentrum. Vaccinatie tegen gele koorts is vanaf 15 juli 2016 verplicht als u uit een besmet gebied komt. Als u van plan bent Namibië binnen te komen vanuit een endemisch land (zoals in sommige buurlanden het geval is), is vaccinatie vereist.

Hoewel sommige instellingen malariaprofylaxe aanbevelen, is het grootste deel van het land malariavrij en wordt slechts een klein deel van het noorden van het land, in de Caprivi-regio, getroffen, soms slechts gedurende een paar dagen of drie. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om de medicatie niet te nemen. Wees u ervan bewust dat geen enkel medicijn tegen malaria volledig effectief is en dat de enige veilige bescherming erin bestaat te voorkomen dat u door muggen wordt gebeten, vooral bij zonsopgang en zonsondergang, wanneer u moet vermijden buiten te zijn of ten minste uw lichaam goed moet bedekken. Het is raadzaam om indien mogelijk onder een klamboe te slapen en onbedekte lichaamsdelen in te smeren met muggenspray.

Het is niet raadzaam kraanwater te drinken en het beste is om alleen mineraalwater uit flessen te drinken, waarbij u er altijd op moet letten dat er niet met het zegel is geknoeid.

Zorg ervoor dat frisdranken en ijs in uw aanwezigheid worden geopend en weiger elk product dat open wordt geserveerd. Vermijd het nuttigen van ijs in restaurants en hotels of nachtclubs. Gebruik mineraalwater als mondwater.

Het is essentieel om een goede internationale reisverzekering voor ziektekosten af te sluiten om het reizen vanuit Namibië en medische kosten in een privé-ziekenhuis te dekken, aangezien de openbare gezondheidszorg zeer slecht is.

HOE IS HET KLIMAAT IN NAMIBIË?


Namibië ligt op het zuidelijk halfrond (de winter- en zomermaanden zijn het omgekeerde van de zomer op het noordelijk halfrond) en kent twee seizoenen, droog en regenachtig. Het regenseizoen begint eind november, duurt drie tot vier maanden en is vooral nat aan de noordkust.

WAT MOET IK MEENEMEN NAAR NAMIBIË? KLEDING, EHBO-DOOS EN BASISBENODIGDHEDEN

Zonnebril, hoge factor zonnebrandcrème en lippenbalsem, aftersun lotion, muggenspray.

Pet of hoed, sjaal of bandana om uw haar tegen stof te beschermen. Vooral voor vrouwen is het heel comfortabel om je haar omhoog te dragen.

Verrekijker - één voor elke reiziger - niet te krachtig en zwaar: 8×40 tot 10×50 (vergroting/diameter) volstaat.

Neem uw basistoiletartikelen mee en reis met een flinke voorraad van de zeer nuttige vochtige doekjes. Persoonlijke handdoeken van microvezel, die weinig wegen, weinig ruimte innemen en snel drogen, zijn een ander essentieel onderdeel van de bagage.

Wandelschoenen met dikke zolen en grip, en rustschoenen voor ontspanning in de lodge, het kamp of het hotel, of zelfs voor lange autoritten.

Namibie - Reisadvies10

Draag katoenen of linnen kleding en geen nauwsluitende kleding die het zitten in het voertuig ongemakkelijk maakt tijdens transfers of safari's.

Aangezien safaridagen soms de hele dag duren, van 's ochtends tot 's avonds, kunt u zich het beste in lagen kleden: een broek met afritsbare pijpen, een lichtgewicht T-shirt met korte mouwen (met lange mouwen bij schemering om muggenbeten te voorkomen) en een lichtgewicht voering of bovenkleding.

Een regenjas, cape of poncho in uw dagrugzak is een aanrader, zelfs in het droge seizoen.

Vergeet geen zwemkleding en sandalen als uw accommodatie een zwembad heeft.

Het is raadzaam uw arts te raadplegen voordat u uw verbanddoos inpakt. Er zijn echter een paar noodmedicijnen die niet gemist mogen worden:

-Antipyretisch.

-Antidiarree.

-Laxeermiddel.

-Zalf met wat antibiotica voor eventuele reacties op steken.

-Pijnstiller voor pijn, zoals ibuprofen of paracetamol.

En als u regelmatig medicijnen gebruikt, neem dan een voorraad daarvan en zelfs het originele recept mee.

GELD, CREDITCARDS EN GELD WISSELEN


De lokale munteenheid is de Namibische dollar (NAD), die dezelfde waarde heeft als de rand. Er zijn Namibische bankbiljetten in coupures van 10, 20, 50, 100 en 200, en munten in coupures van 5, 10, 20 en 50 cent en 1 en 5 NAD.

Euro's en US dollars kunnen worden gewisseld.

Het is een goed idee om uw wisselbewijzen te bewaren, zodat u uw geld terug kunt krijgen als u niet al uw Namibische dollars uitgeeft. Alle belangrijke kredietkaarten worden algemeen aanvaard.

Geldautomaten vindt u in de meeste stadscentra.

Vergeet niet bij uw bank na te vragen hoeveel contant geld u op uw bestemming kunt opnemen en welke kosten daarvoor in rekening worden gebracht.

Het is raadzaam om tijdens uw reis lokale valuta en munten of kleine biljetten bij u te dragen voor kleine aankopen en persoonlijke uitgaven.

FOOIEN GEVEN, WINKELEN EN ONDERHANDELEN


Fooien worden alleen verwacht in restaurants in toeristische gelegenheden en goede eetgelegenheden, als de service dat vereist. Werknemers van nationale parken en natuurreservaten mogen geen fooien ontvangen.

Onderhandelen is alleen toegestaan bij rechtstreekse onderhandelingen met de kunstenaar of ambachtsman over een kunstwerk.

Diamanten mogen niet illegaal het land worden uitgenomen; zij mogen alleen in legale, voor het publiek toegankelijke bedrijven worden gekocht. De straffen kunnen oplopen tot vijf jaar gevangenisstraf en/of zware boetes. Hoewel Namibië een belangrijke producent is, zijn de diamantprijzen in Namibië niet aantrekkelijk omdat zij op gelijke voet staan met de internationale markt.

Niet alleen handel, maar ook bezit en gebruik van drugs is verboden. De straffen zijn streng en kunnen oplopen tot 20 jaar gevangenisstraf en zware boetes.

VEILIGHEID, GEDRAG EN ETIQUETTE


Vermijd het fotograferen van militaire installaties, politie in uniform en overheidsgebouwen.

Vraag altijd toestemming om leden van etnische groepen en kinderen te fotograferen.

Neem in nationale parken en natuurreservaten altijd nauwgezet de volgende gedragingen in acht:

  • Respecteer de privacy van wilde dieren, aangezien u hun habitat bezet.
  • Blijf altijd alert tijdens de safari, zelfs als u denkt dat u niet in de aanwezigheid van dieren bent: het zijn wilde dieren en dus onvoorspelbaar in hun gedrag.
  • Voer wilde dieren niet: het verandert hun dieet en maakt hen afhankelijk.
  • Blijf altijd binnen het voertuig, behalve wanneer de gids een plaats aanwijst voor een picknick of een veilige wandeling.
  • Wees zo stil mogelijk tijdens de observatie van de dag. Het is in uw eigen belang en in het belang van de reizigers die u in uw voertuig of in de buurt vergezellen.
  • Laat geen afval, etensresten of andere voorwerpen achter. Wees uiterst voorzichtig met de brandvoorschriften.
  • Verzamel, vang of koop geen levende of dode organismen of delen daarvan. Het is illegaal en zwaar bestraft.
Namibie reisadvies - Reisadvies10

ELEKTRICITEIT


220 volt AC, 50hz. Drie ronde stekkers, D en M type.

NATUURFOTOGRAFIE


De basisuitrusting voor het fotograferen van wilde dieren op safari is een groothoeklens van minstens 300 mm. 400 mm en meer zou nog beter zijn, maar vanaf 400 mm gaat de prijs exponentieel omhoog.

Je zult geen tijd hebben om tijdens de actie van lens te wisselen, dus neem je langeafstandsobjectief mee, met de dop erop om het tegen stof te beschermen (je verwijdert het vlak voor de opname).

Neem reservebatterijen mee voor uw camera en zorg ervoor dat ze van tevoren zijn opgeladen.

Een statief helpt veel bij het stabiliseren van de lens, vooral voor actiefoto's, maar aan de andere kant is het om veiligheidsredenen vaak niet raadzaam om het voertuig te verlaten. Een statief dat op het raam van het voertuig kan worden gemonteerd zou zeer nuttig zijn.

WAAROM NAMIBIË BEZOEKEN? ONZE ZES ANTWOORDEN

1. DE WILDLIFE PARADE IN ETOSHA NATIONAAL PARK

Iedereen heeft gehoord van Serengeti of Masai Mara, en de Ngorongoro krater, Kruger of de Okavango Delta als het gaat om de beste plek voor een fotografische safari in Afrika, maar Etosha… Etosha lijkt voor het grote publiek in een mindere competitie te spelen. Het ontbreekt niet aan attracties, want in het droge seizoen (mei-oktober) herbergt het enorme concentraties van zeer gevarieerd wild (kuddes herbivoren, grote roofdieren, exemplaren van de zeer zeldzame zwarte neushoorn…) op een zeer kleine ruimte en zonder visuele obstakels, waardoor een dag safari hier waarschijnlijk de gemakkelijkste, meest comfortabele en productiefste van heel Afrika is als het gaat om het observeren van dieren in het wild.

2. ENKELE VAN DE MEEST FASCINERENDE LANDSCHAPPEN OP DE PLANEET ZIJN HIER

De 300 meter hoge oceaan van rode duinen bij de Sossusvlei in de Namib-woestijn, de betoverende Naukluft Mountains, de kolossale River Fish Gorge of de grimmige schoonheid van de Skeleton Coast met zijn scheepswrakken op het zand - het decor voor enkele van de mooiste en populairste natuurfoto's ter wereld. Toch weten maar weinig mensen dat al deze plaatsen in Namibië liggen.

3. EEN SERIEUS ENGAGEMENT VOOR NATUURBEHOUD EN ECOTOERISME: 43% EN STIJGEND

Namibië was de eerste Afrikaanse staat die milieubescherming in zijn grondwet opnam en tegenwoordig bestaat 43% van het landoppervlak uit beschermde natuurgebieden. Het vergemakkelijkt ook kleine plattelandsgemeenschappen om de exploitatie van hun natuurlijke hulpbronnen in hun eigen voordeel duurzaam te beheren. Dit alles heeft ertoe geleid dat in slechts enkele decennia enkele van de meest bedreigde soorten van Afrika zich hebben hersteld of in aantal zijn toegenomen: de zwarte neushoorn, het luipaard en de leeuw.

Namibië - Reisadvies10

4. EEN OPWINDEND GEVOEL VAN GRENZELOZE VRIJHEID

Namibië heeft een oppervlakte van 825.000 vierkante kilometer en heeft met iets meer dan twee miljoen inwoners een van de laagste bevolkingsdichtheden ter wereld: minder dan drie inwoners per vierkante kilometer. De reiziger die houdt van weidse ruimtes, routes met eindeloze horizonten en de mystiek van stille landen onaangetast door de voetafdruk van de mens, vindt in Namibië de ideale reisbestemming.

5. EEN RIJK ETNOGRAFISCH ERFGOED

In Namibië leven dertien verschillende etnische groepen. Bijzonder aantrekkelijk voor de reiziger zijn de trotse Himba, een semi-nomadisch volk dat rondzwerft in de droge noordelijke streken van het land, het Kaokoland en de Kunene, en de San (Bosjesmannen), de oudste bewoners van deze geografie. Een dagje sightseeing met hen is een van de meest aanbevolen reiservaringen in Namibië.

6. EEN BESTEMMING DIE NOG NIET IS DOORGEDRONGEN TOT DE MASSATOERISME MARKT

Deze jonge Afrikaanse staat, die in 2014 25 jaar onafhankelijkheid vierde, is nog niet geassimileerd door het massatoerisme, maar deze bevoorrechte situatie zal niet lang meer duren… U bent gewaarschuwd.

5/5 - (14 stemmen)

We hopen dat je dit artikel over Reisadvies Namibië.

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!