Ontdek Palermo: Ultieme Reisadvies, Tips en Bezienswaardigheden

palermo reisadvies

Introductie: Palermo, de parel van Sicilië

Palermo, gelegen op het Italiaanse eiland Sicilië, is een stad vol geschiedenis, cultuur en prachtige bezienswaardigheden. Als je een reis naar deze stad plant, lees dan verder voor ons Palermo reisadvies en tips speciaal voor Nederlandse reizigers. Ontdek de mooiste plekjes van de stad, lokale specialiteiten en praktische informatie om jouw reis onvergetelijk te maken.

Hoe kom je in Palermo?

Vliegen naar Palermo

De eenvoudigste manier om naar Palermo te reizen is met het vliegtuig. Verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM en Alitalia, vliegen vanuit Nederland naar Palermo. De vlucht vanuit Schiphol duurt ongeveer 2,5 uur. Eenmaal aangekomen op Falcone-Borsellino Airport, kun je eenvoudig naar het stadscentrum reizen met de Prestia e Comandè-busdienst, die je binnen 45 minuten naar het centrum brengt.

Met de auto of trein

Hoewel het langer duurt, is het ook mogelijk om met de auto of trein naar Palermo te reizen. Houd er echter rekening mee dat je de veerboot van het Italiaanse vasteland naar Sicilië moet nemen, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt. Rijden duurt ongeveer 19 uur, terwijl de treinreis, met de trein naar Rome en van daaruit een lokale trein, ongeveer 24 uur kan duren.

Accommodatie in Palermo

Er zijn tal van accommodatiemogelijkheden in Palermo, variërend van hotels en bed & breakfasts tot appartementen en hostels. Enkele aanbevolen plaatsen om te verblijven zijn:

 • Grand Hotel Piazza Borsa - Een luxe hotel in het hart van het historische centrum
 • BB22 Charming Rooms & Apartments - Een stijlvolle bed & breakfast met een verscheidenheid aan opties
 • A Casa di Amici Hostel - Een gezellige hostel met een vriendelijke sfeer

Wat te zien en te doen in Palermo

Palermo staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

 • Palermo Kathedraal - Een prachtig voorbeeld van Normandische, Arabische en Gotische architectuur
 • Palazzo dei Normanni - Een indrukwekkend paleis dat dateert uit de 9e eeuw
 • Teatro Massimo - Een van de grootste en bekendste operagebouwen van Europa
 • De Kapucijner Catacomben - Een unieke ondergrondse begraafplaats met duizenden gemummificeerde lichamen
 • Parco della Favorita - Een groot stadspark, perfect voor ontspanning en picknicks

Lokale specialiteiten en gerechten

Begin je culinaire avontuur in Palermo door te proberen:

 • Arancini - Gefrituurde rijstballen, gevuld met vlees, groenten of kaas
 • Cannoli - Knapperige koekrolletjes gevuld met zoete ricotta
 • Sfincione - Een typisch Siciliaans straatgerecht, te vergelijken met pizza
 • Pasta alla Norma - Een smaakvolle pasta met aubergines, tomatensaus en ricotta

Geldzaken en fooi in Palermo

De valuta in Palermo is de euro (€). Geldautomaten zijn algemeen beschikbaar en de meeste winkels en restaurants accepteren creditcards. Het geven van fooi is niet verplicht, maar een fooi van 10% is gebruikelijk als je tevreden bent met de service. Voor taxichauffeurs is het gebruikelijk om het bedrag gewoon naar boven af te ronden.

Communicatie en taal

De officiële taal is het Italiaans, maar veel bewoners spreken ook de lokale Siciliaanse dialecten. Hoewel Engels niet zo wijdverspreid is als in andere Europese landen, kun je gemakkelijk rondkomen met eenvoudig Italiaans en Engels, vooral in toeristische gebieden.

Nuttige woorden en uitdrukkingen

 • Ciao - Hallo/groeten
 • Grazie - Bedankt
 • Per favore - Alsjeblieft
 • Parla inglese? - Spreekt u Engels?

Vervoer in en rond Palermo

Het openbaar vervoer in Palermo bestaat uit bussen en trams. Het busnetwerk wordt beheerd door AMAT en biedt voldoende mogelijkheden om de stad te verkennen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij kiosken, tabakswinkels of met een app op je smartphone.

Autoverhuur en parkeren

Hoewel het mogelijk is om een auto te huren om Sicilië te verkennen, kan het rijden en parkeren in Palermo een uitdaging zijn vanwege smalle straatjes en beperkte parkeergelegenheid. Het is raadzaam om te parkeren op buiten de stad gelegen parkeerterreinen en het openbaar vervoer te gebruiken om Palermo te verkennen.

Veiligheid en gezondheid

Palermo is over het algemeen een veilige stad voor toeristen, maar wees voorzichtig met zakkenrollers, vooral in drukke gebieden. Zorg voor een goede reisverzekering en breng een EHBO-kit mee voor kleine verwondingen. Voor noodgevallen is het Italiaanse alarmnummer 112.

Conclusie: Ervaar de magie van Palermo

Palermo is een fascinerende stad met een unieke mix van culturen en een rijke geschiedenis. Plan je bezoek met ons Palermo reisadvies en ontdek wat deze historische parel van Sicilië jou te bieden heeft. Geniet van het heerlijke eten, de indrukwekkende bezienswaardigheden en de warme Siciliaanse gastvrijheid tijdens je onvergetelijke reis.

Rate this post

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over Ontdek Palermo: Ultieme Reisadvies, Tips en Bezienswaardigheden hier heeft u de gerelateerde artikelen die u kunnen helpen uw reis te maken in 2024

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!

Gerelateerde items die u kunnen interesseren