Expert-Approved Guide to Safe & Smooth Travel: Latest Reisadvies Frankrijk 2021

reisadvies frankrijk

Reisadvies Frankrijk

Frankrijk is een populaire vakantiebestemming bij Nederlanders. De uitgestrekte stranden, de rijke geschiedenis en cultuur en het heerlijke eten trekken jaarlijks vele toeristen. Maar hoe zit het met het reisadvies naar Frankrijk? Hieronder lees je meer.

Veiligheid

Over het algemeen is Frankrijk een veilig land om te reizen. Wel is het belangrijk om alert te zijn in grote steden zoals Parijs, Marseille en Toulouse. Hier komen regelmatig zakkenrollers voor. Ook is er kans op terrorisme, vooral in de buurt van de grenzen met België en Duitsland. Blijf op de hoogte van de actuele situatie via bijvoorbeeld het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Natuurrampen

In sommige delen van Frankrijk kan het voorkomen dat er natuurlijke rampen plaatsvinden, zoals bosbranden in het zuiden en overstromingen in de kustgebieden of bergachtige gebieden. Blijf ook hiervan op de hoogte via de lokale autoriteiten.

Coronamaatregelen

Vanwege het coronavirus zijn er op dit moment (juli 2021) nog maatregelen van kracht in Frankrijk. Zo is het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes nog verplicht. Ook is het aan te raden om je aan de afstandsregels te houden en regelmatig je handen te wassen. Voor de actuele maatregelen en reisrestricties kun je terecht op de website van de Franse overheid.

Tip

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten en je goed voor te bereiden op de reis. Zo kun je optimaal genieten van al het moois dat Frankrijk te bieden heeft.

Conclusie

Frankrijk is over het algemeen veilig om te reizen. Houd wel rekening met zakkenrollers in grote steden en de mogelijkheid van natuurlijke rampen. Ook zijn er nog coronamaatregelen van kracht. Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies. Met een goede reisverzekering en een goede voorbereiding kun je met een gerust hart op vakantie naar Frankrijk.

  • Zorg voor een goede reisverzekering
  • Blijf op de hoogte van het actuele reisadvies
  • Houd rekening met zakkenrollers en mogelijke natuurrampen
  • Volg de coronamaatregelen

Rate this post

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over Expert-Approved Guide to Safe & Smooth Travel: Latest Reisadvies Frankrijk 2021 hier heeft u de gerelateerde artikelen die u kunnen helpen uw reis te maken in 2024

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!

Gerelateerde items die u kunnen interesseren