reisadvies griekenland samos

Welkom bij deze blogpost over reizen naar Griekenland, en in het bijzonder het eiland Samos. Griekenland is een prachtig land met vele eilanden en een rijke geschiedenis en cultuur. Het land trekt jaarlijks vele toeristen aan, waaronder Nederlanders. Maar hoe zit het met het reisadvies voor Samos? Hieronder vindt u meer informatie.

Huidige situatie Samos

Op dit moment staat heel Griekenland op geel, wat betekent dat er veiligheidsrisico's zijn, maar dat reizen mogelijk is. Wel worden reizigers geadviseerd om extra voorzichtig te zijn en de lokale veiligheidsvoorschriften op te volgen. Dit geldt ook voor Samos.

Coronamaatregelen

Naast de algemene veiligheidsrisico's vanwege bijvoorbeeld terrorisme en criminaliteit, zijn er ook coronamaatregelen van kracht op Samos. Zo is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes en zijn er beperkingen op het aantal personen dat bijeen mag zijn. Houd u hieraan om boetes te voorkomen.

Bezienswaardigheden

Naast de veiligheidsrisico's en coronamaatregelen, is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat er te zien en te doen is op Samos. Het eiland heeft prachtige stranden, zoals het strand van Kokkari en het Tsamadou-strand. Ook is het stadje Pythagorion met zijn oude haven en Grieks-orthodoxe kerk zeker een bezoek waard. Verder zijn er op Samos diverse archeologische opgravingen en musea te vinden.

Top 5 bezienswaardigheden:

  • 1. Pythagorion
  • 2. Heraion van Samos
  • 3. Klooster van Panagia Spiliani
  • 4. Tunnel van Eupalinos
  • 5. Archeologisch museum van Samos

Conclusie

Zoals u heeft kunnen lezen, is het reisadvies voor Samos op dit moment geel. Wees dus voorzichtig en houd de lokale veiligheidsvoorschriften en coronamaatregelen in acht. Maar laat dit u niet weerhouden om te genieten van de prachtige bezienswaardigheden en stranden die het eiland te bieden heeft. Wij wensen u een veilige en fijne vakantie toe!

Rate this post

We hopen dat je genoten hebt van dit artikel over hier heeft u de gerelateerde artikelen die u kunnen helpen uw reis te maken in 2024

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!

Gerelateerde items die u kunnen interesseren