Syrië Reisadvies

Syrie reisadvies 10

Syrië is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel redenen om naar Syrië te reizen, onder meer om de oude ruïnes te zien, de gastvrije mensen te ervaren en meer te weten te komen over de rijke cultuur van het land.

Syrië is een land met een lange en gevarieerde geschiedenis. Het maakte ooit deel uit van het Romeinse rijk en werd later geregeerd door de Ottomaanse Turken.

Het land is de thuisbasis van een aantal verschillende beschavingen, en als gevolg daarvan zijn er veel oude ruïnes om te verkennen. Syrische architectuur is ook erg interessant en bevat een mix van islamitische, Byzantijnse en kruisvaardersinvloeden.

waarom zou je naar Syrië moeten reizen

De mensen in Syrië staan bekend om hun gastvrijheid en bezoekers worden vaak thuis verwelkomd voor thee of een maaltijd. Syriërs zijn ook erg vriendelijk en nieuwsgierig naar buitenlanders, dus reizigers moeten niet bang zijn om een gesprek aan te gaan met de lokale bevolking.

Het Syrische volk

Het Syrische volk is een trots en gastvrij volk. Ze staan bekend om hun vrijgevigheid, vooral voor gasten en vreemden. Syriërs staan ook bekend om hun liefde voor muziek, dans en poëzie.

Syrië is een land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het Syrische volk is de afstammeling van enkele van de oudste beschavingen ter wereld. Syrië maakte ooit deel uit van het Ottomaanse rijk en werd later een Franse kolonie.

Sinds 2011 is Syrië verwikkeld in een burgeroorlog. Dit heeft ertoe geleid dat veel Syriërs hun huizen zijn ontvlucht op zoek naar veiligheid. Meer dan 6 miljoen Syriërs zijn intern ontheemd en meer dan 5 miljoen zijn vluchtelingen geworden in andere landen.

Wat te zien en te doen in Syrië

Syrië is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn veel dingen te zien en te doen, van het verkennen van de oude ruïnes van Damascus tot het bezoeken van de prachtige stad Aleppo. Hier zijn slechts enkele van de vele hoogtepunten die Syrië te bieden heeft.

Een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Syrië is de stad Damascus. De oude stad van Damascus staat vol met historische bezienswaardigheden en prachtige architectuur. De Omajjaden Moskee is een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de stad en is zeker een bezoek waard. Andere opmerkelijke bezienswaardigheden zijn de Citadel, die ooit een belangrijk fort was, en de Grote Moskee van Damascus, een van de oudste moskeeën ter wereld.

Aleppo is een andere stad die je gezien moet hebben in Syrië.

Als u overweegt om naar Syrië te reizen, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden voordat u gaat. Het belangrijkste om te onthouden is dat u open kritiek op de Syrische regering of president moet voorkomen. Dit kan je in de problemen brengen. U moet ook voorkomen dat u politieke gesprekken in het land voeren.

Reisadvies voor Syrië

Als u dat doet, kunt u worden geconfronteerd met intense vragen van de geheime politie. Het is ook een goed idee om aan te nemen dat politieagenten van gewone kleding naar je in de gaten houden.

Het risico op diarreeziekte is hoog

Waterbedorte ziekte is een van de belangrijkste zorgen voor burgers in het door conflict verscheurde land. Alleen al in de eerste helft van 2015 registreerde Syrië 105.886 gevallen van acute diarree, velen van hen kinderen. Het watersysteem is kwetsbaar en het conflict heeft nieuwe verplaatsingsgolven veroorzaakt, wat bijdraagt aan de last.

In het Idlib-gouvernement was 28 procent van de overleg in een door MSF ondersteund ziekenhuis voor diarree. De organisatie heeft een tijdelijke noodhulp gelanceerd om de epidemie te bestrijden. Het heeft een mondeling rehydratatiepunt opgezet en biedt onderwijs over diarree.

Schattingen van diarree ziektemortuur zijn gebaseerd op een Bayesiaans ensemble -modelleringsproces, met behulp van gegevens van vitale registratie en verbale autopsie. Het proces schatte het ziektegerelateerde sterftecijfer voor beide geslachten voor de periode 1990-2015. De modelleringsstrategie houdt rekening met verschillende factoren, waaronder leeftijd, onderwijs, geslacht en ondergewicht. Het houdt ook rekening met de sociaal-demografische index, watervoorzieningskwaliteit en sanitaire middelen.

TB is wereldwijd een van de top 10 oorzaken van sterfelijkheid en de ziekte is nog steeds een belangrijke bedreiging in Syrië. Geïnfecteerde personen kunnen binnen een jaar maximaal tien andere mensen infecteren. Om de ziekte te beheersen, is effectieve case-finding cruciaal. Bovendien moeten patiënten zich houden aan lange behandelingsregimes. Verder worden drugsresistente stammen van tuberculose steeds moeilijker te behandelen.

Diarree ziektemortaliteit bij kinderen jonger dan vijf jaar in Syrië is laag, ondanks het feit dat de algemene prevalentie van diarree van het land laag is. Er zijn echter enkele landen waar de prevalentie hoog is, waaronder Sudan en Egypte. Een recent cross-sectioneel onderzoek in Irak vond 3,86% van de vluchtelingen met een hepatitis B-virus. Het risico was echter met name laag bij niet -begeleide Syrische kinderen.

Weg een Syrisch niet te wenken

Wanneer u in Syrië reist, is het belangrijk om te voorkomen dat Syrische mannen en vrouwen wenken. Dit is vooral belangrijk voor vrouwen die alleen reizen. Deze mannen zullen waarschijnlijk hun interesse in vrouwen tonen en kunnen proberen een gesprek te voeren. Tenzij u het type bent om een langdurig gesprek te staken, moet u voorkomen dat u wenkt. Syriërs zijn extreem gevoelig om direct of indirect te worden gewend. Het is ook onbeleefd om neerbuigende opmerkingen te maken.

Een visum verkrijgen

Als u naar Syrië reist, moet u een Syrisch visum verkrijgen voordat u vertrekt. U kunt online een Syrisch visum aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet u een geldig Nederlands paspoort hebben dat ten minste zes maanden geldig is na uw geplande aankomstdatum in Syrië. Er is ook een geldig roundtrip -ticket vereist. Bovendien moet u een referentiebrief in Syrië hebben die uw reisschema beschrijft en uw naam bevat. De brief moet worden geschreven op een brievenhoop van het bedrijf. Als u geen Amerikaans paspoort hebt, moet u in de VS een bewijs van juridische status leveren.

Als u van plan bent om naar Syrië te reizen voor zaken of voor toerisme, moet u een visum aanvragen. U kunt voor dit doel een visum met één vermelding of een dubbele invoer krijgen. Visa met één invoer zijn geldig voor één reis, terwijl u met dubbele invoer kunt u meerdere keren binnenkomen en het land verlaten. Om meer dan 15 dagen in Syrië te blijven, moet u zich registreren bij Syrische immigratieambtenaren. U moet er ook voor zorgen dat uw paspoort geldig is voordat u vertrekt en minimaal zes maanden geldig is na uw vertrek uit Syrië. U moet ook ten minste twee lege visumpagina's in uw paspoort hebben.

De meeste nationaliteiten vereisen een visum voor Syrië. U moet rechtstreeks op een Syrische ambassade of consulaat zich aanmelden om er een te krijgen. Als alternatief kunt u een visum verkrijgen via een touragentschap of touroperator.

Het verkrijgen van een gids

Syrië is een land van contrasten. Hoewel de meerderheid van zijn mensen moslim is, zijn er al lang bestaande christelijke en joodse gemeenschappen. De eerste zijn klein en geconcentreerd in Damascus, en de laatste zijn grotendeels geëmigreerd naar Israël. Historisch gezien leefden deze religieuze groepen in relatieve harmonie. De mensen zijn indirecte communicators en ze hebben de neiging om woorden te gebruiken die aanstootgevend kunnen zijn voor andere groepen.

Hoewel het land over het algemeen een veilige en gastvrije plek is geweest, zijn er nog steeds zakken van conflicten en spanning. Daarom is het belangrijk om de laatste informatie te krijgen voordat u op reis gaat. Grote toeristische regio's zijn Aleppo en Damascus. Om ongelukken te voorkomen, kan een gids u helpen onveilige gebieden te voorkomen en de beste informatie te krijgen over waar u kunt bezoeken.

Overweeg naast het gebruik van een gids uw eigen taaltraining. Hoewel Syriërs over het algemeen in staat zijn om Engels te spreken, is het een goed idee om basis Arabisch te kennen, zodat u over taxistarieven kunt onderhandelen. U kunt ook redelijk goed communiceren met het personeel dat zich bezighoudt met buitenlandse toeristen.

Syrië is een divers land, met veel interessante bezienswaardigheden en prachtige landschappen. De geschiedenis van het land is fascinerend en de bezienswaardigheden zijn de moeite van het verkennen waard. Er zijn verschillende landschappen en historische locaties om te verkennen, en je kunt zowel oude ruïnes als bevolkte plaatsen zien. Of je nu op zoek bent naar avontuur of een exotisch uitje, Syrië is de plek voor jou.

Het gebruik van een gids is een goed idee als u van plan bent om in Syrië te fietsen. Je hebt een kaart nodig om te navigeren, en sommige gratis zijn verkrijgbaar bij de toeristische bureaus. Deze kaarten bevatten echter vaak fouten en onjuiste aanwijzingen. U wilt ook de lokale bevolking om een routebeschrijving vragen wanneer u een kruispunt bereikt. Anders is het veiliger om op de hoofdweg te rijden.

Het verkrijgen van een medische evacuatieverzekering

Reizigers naar Syrië moeten voor hun reis een medische evacuatieverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat ze worden gedekt voor medische noodevacuatie. Het land is volatiel en er zijn ernstige tekorten aan medische benodigdheden en personeel. Als gevolg hiervan worden veel mensen gedwongen te vertrouwen op internationale hulporganisaties om de juiste medische zorg te krijgen. In het geval van een noodgeval kan een medische evacuatie moeilijk te regelen zijn, maar het is noodzakelijk om voldoende dekking te hebben voor medische kosten.

Een medische evacuatie is belangrijk als u een ongeval hebt of een ziekte ontwikkelt tijdens uw reis. De medische evacuatie moet worden besteld door een arts in het eerste land en de verzekeringsmaatschappij moet samenwerken met de arts om regelingen te treffen. Sommige plannen hebben ook een ziekenhuis van uw keuze.

Conclusie

De Syrische burgeroorlog woedt al meer dan acht jaar en het ziet er niet naar uit dat deze snel zal eindigen. Als gevolg hiervan heeft het Ambassade van Nederland van Buitenlandse Zaken een reiswaarschuwing voor Syrië uitgevaardigd, waarbij alle reizen naar het land worden afgeraden.

Als je er ondanks de waarschuwingen toch voor kiest om naar Syrië te reizen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Vermijd eerst en vooral gebieden die bekend staan als conflictgebieden. Dit omvat maar is niet beperkt tot Aleppo, Idlib, Hama, Homs, Damascus, Dara'a, Deir ez-Zor, Raqqa en Tartus. Het is ook belangrijk om u te registreren bij de Ambassade van Nederland in Damascus of bij een van de American Citizen Services-eenheden in Aleppo of Latakia als u van plan bent voor langere tijd in Syrië te blijven.

5/5 - (6 stemmen)

We hopen dat je dit artikel over Syrië Reisadvies.

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!