Zambia Reisadvies

Zambia Reisadvies - Reisadvies10.nl

Zambia is een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika.

Het land wordt begrensd door Angola in het westen, Botswana in het zuidwesten, Zimbabwe in het zuiden, Mozambique in het zuidoosten, Malawi in het oosten en Tanzania in het noordoosten.


Zambia is een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika.

Zambia heeft een oppervlakte van 752.614 vierkante kilometer en heeft een bevolking van 17,2 miljoen mensen. De hoofdstad is Lusaka, gelegen in het centrale deel van het land.

Zambia is een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika

Zambia is een geheel door land omgeven land met een oppervlakte van 752.614 km2 (290.586 mi2) en een bevolking van 17,2 miljoen mensen. De hoofdstad is Lusaka, gelegen in het centrum van Zambia.

Gezondheid en veiligheid: er zijn enkele risico’s waarmee u rekening moet houden wanneer u naar Zambia reist.

Gezondheid en veiligheid moeten altijd een topprioriteit zijn tijdens het reizen. Hier zijn enkele risico's waarmee u rekening moet houden wanneer u naar Zambia reist:

Malaria is een risico in alle delen van Zambia. Neem voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat u door muggen wordt gebeten, zoals het gebruik van insectenwerend middel, het dragen van shirts en broeken met lange mouwen en slapen onder een muskietennet.

In Zambia bestaat een risico op cholera. Zorg ervoor dat je alleen schoon water drinkt, vermijd ijsblokjes en was vaak je handen.

HIV/AIDS komt veel voor in Zambia. Zorg ervoor dat je veilig vrijt door condooms te gebruiken elke keer dat je seks hebt.

Geld: De munteenheid in Zambia is de Kwacha.

Zambia is een geheel door land omgeven land in zuidelijk Afrika, begrensd door de Democratische Republiek Congo, Tanzania en Zimbabwe. De munteenheid is de Kwacha.

Geld_ De munteenheid in Zambia is de Kwacha

De Kwacha is sinds 2013 relatief stabiel ten opzichte van de Amerikaanse dollar, maar is sindsdien langzaam in waarde aan het dalen. Vanaf juni 2019 is één Amerikaanse dollar ongeveer 9,7 Kwacha waard. De Zambiaanse regering heeft geprobeerd de economie te verbeteren en dit heeft ertoe geleid dat de Kwacha in de loop van de tijd geleidelijk sterker is geworden. Door de hoge inflatie blijft de waarde van de Kwacha echter nog steeds relatief laag.

Als u van plan bent naar Zambia te reizen, is het raadzaam om Amerikaanse dollars of Zuid-Afrikaanse rand mee te nemen, aangezien deze meer worden geaccepteerd dan andere valuta's.

Weer: Zambia heeft een tropisch klimaat.

Het klimaat in Zambia is tropisch en het land kent twee regenseizoenen. Het eerste regenseizoen, dat tevens het koelere en drogere seizoen is, loopt van april tot oktober. Het tweede regenseizoen, dat heter en natter is, loopt van november tot maart.

Weer_ Zambia heeft een tropisch klimaat

De temperaturen in Zambia variëren afhankelijk van de hoogte, maar liggen gemiddeld rond de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit). December en januari zijn de koelste maanden, terwijl februari de warmste maand is.

Zambia ervaart veel regen per jaar - ongeveer 1.000 mm (39 inch) - dus bezoekers moeten dienovereenkomstig inpakken.

Wat in te pakken: inpakken voor warm weer en muggenspray.

Wat in te pakken?

Of je nu naar het warme weer van de Copperbelt gaat of de Zambezi-rivier verkent, zorg ervoor dat je muggenwerende middelen en geschikte kleding meeneemt voor warm weer. 

Shirts met lange mouwen, lange broeken en schoenen met gesloten neus beschermen je tegen muggenbeten, terwijl een hoed en zonnebrandcrème je tegen de zon beschermen. 

giraffen in zambia

Zorg ervoor dat je ook voldoende water en snacks meeneemt - je hebt ze nodig om gehydrateerd en energiek te blijven tijdens het verkennen van alles wat Zambia te bieden heeft! 

Verplaatsingen: u kunt over de weg, per spoor of door de lucht reizen.

De beste manier om Zambia te zien is over de weg. U kunt een auto huren of een bus nemen van Lusaka naar Livingstone. 

in zambia Verplaatsingen_ u kunt over de weg, per spoor of door de lucht reizen

De reis duurt ongeveer vier uur. Je kunt ook een trein nemen van Lusaka naar Livingstone, wat zes uur duurt. 

Als je weinig tijd hebt, kun je van Lusaka naar Livingstone vliegen, wat twee uur duurt.

Accommodatie: Er zijn veel accommodatiemogelijkheden.

Conclusie: Met wat planning kun je een geweldige reis naar Zambia maken.

Als je ons reisadvies voor Zambia opvolgt, beleef je gegarandeerd een fantastische reis! Hier zijn een paar laatste tips om u te helpen het meeste uit uw ervaring te halen:

- Zorg er eerst voor dat u voldoende zonnebrandcrème en insectenwerend middel meeneemt, want de zon is erg sterk en muggen kunnen hinderlijk zijn.

- Ten tweede, onthoud dat Zambia een geldeconomie is, dus zorg ervoor dat u voldoende contant geld meeneemt om al uw uitgaven te dekken.

- Tot slot, veel plezier en vergeet niet om veel foto's te maken!

Conclusie Met wat planning kun je een geweldige reis naar Zambia maken
5/5 - (21 stemmen)

We hopen dat je dit artikel over Zambia Reisadvies.

Emma

Hallo, ik ben Emma, welkom bij Reisavies10! Een reisblog waar ik mijn ervaringen en kennis deel nadat ik naar vele plaatsen heb gereisd en meer dan 10 jaar in een reisbureau heb gewerkt om tientallen reizigers aan te bevelen! Ik hoop dat je het nuttig vindt en net zoveel van je reis geniet als ik!